DIŞARIDA NASIL BESLENMELİYİZ?

DIŞARIDA NASIL BESLENMELİYİZ?

Dışarıda yemek yiyorum fazlaya mı kaçtım? Sağlıksız yemekler mi yedim çok kalorili yiyecekler mi yedim? diyorsanız buyrun;

Her zaman dışarıda yemek yemek sağlıksız beslenmek anlamına gelmez!
Öncelikle yemek yediğiniz yerin gıda hijyeni açısından güvenilir bir yer olmasına dikkat ediniz. Süt ve süt ürünleri krema, yumurtagibi besinleri içeren çabuk bozulabilen gıdaları tüketmekten kaçınınız.
Menüsünde çok sayıda seçenek olan yerlerde yemeyi tercih edin. Tercih edeceğiniz yemeğin kalorisini tahmin edebilmek için, size sunulan menü içerisine giren gıdaları iyice okuyunuz. Bazen yemeklerin içerisine konan her şey menüde yazmaz.Size servis yapan
garsondan, yemeğin yapılış yöntemi, ekstradan sos veya yağ içerip içermediği ile ilgili mutlaka bilgi alınız.
Standart porsiyonun üzerine çıkmamaya özen gösterin. Porsiyonlar büyüdükçe almış olduğunuz kalori miktarı da artacaktır.
Aperatifler uzak durun.Bu gıdalar iştahınızı açar.Yemekten önce getirilen çeşitli soslar,cipsler,ekmek,ezme ve meze gibi yiyecekleri masanızdan uzaklaştırın.
Yemek seçiminizde önden size doygunluk sağlayacak, çorba, salata gibi kalorisi daha az olan, ama doyuruculuğu yüksek, hafif yiyecekleri tercih ediniz.
Et ve et ürünleri tercih edeceksek ızgarada,fırında ya da haşlanmış şekilde pişirilmiş yağsız şekilde tercih ediniz.
Alkol ya da asitli içecekler yerine, su, maden suyu,ayran gibi içecekleri tüketiniz. Alkol tercih ettiğiniz takdirde kadınlarda 1 kadeh,erkeklerde ise 2 kadeh kadar önerilir.
Tatlı tüketmek istiyorsak sütlü tatlılar ya da turtalar şeklinde olabilir. Arkadaşlarla ve aile bireyleri hepsi tatlı yiyecekse tatlımızı paylaşmayı teklif edebiliriz. Dışarıda yemek yediğimiz zamanlarda o gün besin seçimine dikkat ederek dengeleyebiliriz.Örneğin
akşam yemeğini dışarda yiyeceksiniz o zaman öğle yemeklerimizde çorba,sebze ve salata tüketerek kaloriyi kısıtlamış oluruz.
Besinlerimizi hızlı tüketmemeye özen gösterelim ağzımıza aldığımız lokmayı en az 5 kez çiğnemeye özen gösterelim
Unutmayalım mide beyine doyma mesajını 20 dakikada veriyor.
Eğer siz aç değilseniz ve plansız gerçekleşen bir yemekte iseniz yemekler doyumluk değil tadımlık olsun.

*İnternet sitemizde yer alan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavinin yerini tutmaz.

DİYETİSYEN İLKNUR DİKİCİ
Kayıtlı Diyetisyen Kodu:DYT62325

Paylaş

Yazar Hakkında

İLKNUR DİKİCİ
İLKNUR DİKİCİ

Online diyet ve Beslenme Danışmanlığı

Yorumlar (0)

    Hiç Yorum Yapılmamış

    İçin bir inceleme yazın

    "

    "

    Yoruma Cevap yazmaktasınız

    500 karakter kaldı